Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Zenta Kollégium

Szerző: Fodor István és Hágen Ádám
Oldalszám: 288 oldal
Kiadás dátuma: 2016-01-01
3.500 Ft

Leírás

Mindaz, ami e kötetben megtalálható, pillanatfelvétel Zenta község életéből. A hangsúly a jelen megörökítésén van, mert a jelenünk, amint az interjúk is sejtetik, gyorsabban lesz történelem, mint szeretnénk. Az értékfeltáró programban – mely része az egész Kárpát-medencében zajló felmérésnek – olyan, főként fiatal egyetemista kutatók vettek részt, akik fontosnak tarják a magyar értékek megőrzését.

Fontos leszögezni, hogy ez nem tudományos munka. A megkérdezettek kiválasztása során nem arra koncentráltunk, hogy az interjúalanyok nem-, életkor- és iskolázottsági arányai tükrözzék Zenta község ezen mutatóit. Sokkal inkább azokat a személyeket kívántuk megtalálni, akik valamilyen formában értéket hordoznak, hagyományokat ápolnak, legyen az össznemzeti vagy helyi érték. Célunk az volt, hogy a kutatók személyes élményein keresztül láttassuk a község életét, és a kéthetes kutatómunka során ők is meg tudják ismerni azt. Mindaz, ami a kötetből kimaradt, de Zenta és környéke számára fontos értéket képez, szintén a kutatás műfaji sajátosságának tudható be.

A kötettel igyekszünk hozzátenni a vajdasági értékek tárházához, segítségére lenni azoknak a személyeknek és intézményeknek, akik a helyi értékek feltárásán és megőrzésén dolgoznak.

Kapcsolódó híreink