Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

TYUKODI NÉPMESÉK I. és II.

Szerző: Andrásfalvy Bertalan–Kovács Ágnes
Oldalszám: oldal
Kiadás dátuma: 2023-08-10
12.010 Ft

Leírás

 A Tyukodi népmesék I-II. kötet ára 12.010,- Ft, amit most 10.000,- Ft-ért megrendelhet + 2.000 Ft postaköltség!

 

Az utóbbi években számos jelentős, az 1940-es és 1950- es évekből származó népmese gyűjtés látott napvilágot. Ezek sorát bővíti Andrásfalvy Bertalan és Kovács Ágnes tyukodi mesegyűjtése. Kutatásuk újszerűsége abban állt, hogy a gyűjtők egy közösség mesélő hagyományát a saját közegében, eredeti környezetében igyekeztek megismerni. Mindezt a legkorszerűbbnek számító technikai eszközökkel tették. A sok évtizedes késést követően most megjelent kétkötetes gyűjtemény 116 mesét, epikus történetet tartalmaz. A csatolt DVD-mellékleten 95 darab eredeti mese is meghallgatható, közel 15 óra terjedelemben.

Tompos Krisztina – Tóth Gábor

 

1955 márciusában egyetemista társaimmal együtt a Népművészeti Intézet kiküldöttjeiként érkeztünk meg Tyukodra. Akkor minden településen szorgalmazták a helyiek ének és néptánc előadásait. Kiküldetésünk során nem csak rögzítettük a táncokat, hanem majdnem mindenhol, ahol filmeztünk, kérdezősködtünk a mesélésről is. Tyukodon sikerült igazán jó mesélőkre akadni. A településen akkora mese még az eredeti, közösségi funkciójában élt. A Tyukodon eltöltött pár nap után Kovács Ágnes mesekutatóval folytattam a gyűjtést.

A kötet ezeket a közel hét évtizede gyűjtött meséket tartalmazza.

 

Andrásfalvy Bertalan

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink