Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Radikálisan konzevatív

Szerző: Felföldi Zoltán
Oldalszám: oldal
Kiadás dátuma: 2023-08-10
3.990 Ft

Leírás

Azt hiszem, Felföldi Zoltánt, a kitűnő politológus publicistát nem kell bemutatni a jobboldali, polgári olvasóközönségnek.
E válogatáskötet, amely politikai publicisztikáinak legjavát nyújtja, megteszi az ajánlószöveg helyett is.
A szerző közéleti elemzéseiben kíméletlenül lerántja a leplet a morális kettős könyvelés hazai élharcosairól – mentséget
ebben semmi esetre sem fogad el, ebbéli törekvése alighanem egyidős a rendszerváltással.
Írásaiban ugyanilyen határozottan fellép a normaszegés normává válása ellen: a kései következményekkel járó őszödi beszéd kitűnő példázat erre a jelenségre, amely gyökeret vert és vadvirágzását éli a baloldali politikában.
A megcsontosodott balliberális dogmák következetes lebontása hangsúlyosan szerepel az írásokban. Ezt akkor is el kell végezni, ha közben a hazai és a nemzetközi fősodor dühe már-már csillapíthatatlan. A heves reakció éppen a szerző szándékait igazolja közvetett módon. A szerző tisztában van vele: a jó elemző mindig elfogult. Elfogult az igazság, a jogos kritika és a polgári alapú politizálás iránt. Ám közben pellengérre tűzi a hazugságpolitika és a csődközeli helyzetet eredményező, a hazai erőforrásokat a globális erőközpontoknak átjátszó, felelőtlen gazdaságpolitika fő felelőseit is. A könyvből természetesen nem maradt ki a korrupt, demoralizált és széteső fővárospolitika sem. Felföldi Zoltán e ponton levonja a közeli jövőre vonatkozó tanulságot: a rossz kezekbe került Budapest példája intő jel az anyaország és a határon túli magyarság számára, ami nem ismétlődhet meg áprilisban országos méretekben. Ha sokan megvesszük és elolvassuk ezt a könyvet, nem is fog.

Berszán György

Táncsics-díjas szerkesztő, újságíró

 

Felföldi Zoltán közgazdász,
politológus, lovaskultúra-oktató,
a Magyar Nemzet vendégszerzője.

Konzervatív közíróként 2017 óta teszi közzé rendszeresen közéleti tárgyú írásait.
A kötet ezen írásainak jelentős részét, valamint néhány korábbi írását tartalmazza.

 

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink