Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Nemzetépítő kísérlet

Szerző: Bakos István
Oldalszám: 462 oldal
Kiadás dátuma: 0000-00-00
3.000 Ft

Leírás

A Magyarok Világszövetsége pártoktól és kormányoktól független társadalmi szervezet. Tagjai, tagszervezetei a világ mintegy ötven országában dolgoznak, működnek. A szervezet alapvető célja a nemzeti tudat megtartása és erősítése, a magyar-magyar és a magyarsággal együttélő népekkel való kapcsolatok fejlesztése. A Világszövetség feladatának tekinti a magyarság érdekvédelmét, a magyar nyelv és az egyetemes magyar kultúra ápolását. Különös felelősséget vállal az ország határain túl őshonos, illetve szórványban, vagy emigrációban élő, mintegy ötmilliós magyar népességért.

Tevékenységét főleg tagszervezetei, társszervezetei és tagjai révén a Kárpát-medencében összefüggő tömbben, s a világon szétszórtan élő magyar közösségekben fejti ki. Együttműködésre törekszik a hasonló célú (albán, örmény, ír, lengyel, ukrán, zsidó és más) szervezetekkel.

Kapcsolatot tart a hazai és határon túli magyar politikai pártokkal és kormányszervekkel, nemzetiségi szervezetekkel. A Magyarok Világszövetsége több nemzetközi szervezetben folytat külügyi munkát pl.: Európa Tanács, EBESZ, FUEV.

Kapcsolódó híreink