Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Moldva Kollégium

Szerző: Lászlófy Pál István és Mihály Margit
Oldalszám: 317 oldal
Kiadás dátuma: 2016-01-01
Nem kapható!
3.500 Ft

Leírás

A Moldvai Magyar Értékfeltáró Kollégium munkájának összegzésével a munka nem ért véget, az oktatók és hagyományőrzők továbbra is folyamatosan figyelik a moldvai magyar közösségek önbizalmát erősítő értékek feltárását, ismertetését. A minden csángó családnál létező szép szobák rengeteg felbecsülhetetlen értéket rejtenek. Minden értéket felülmúló az a lelki gazdagság, sok-sok történet, amelyek a beszélgetéseken − nekünk, az anyaországból érkezőknek − könnyeket csalnak a szemünkbe. A moldvai magyar csángó sors maga a csoda. Csoda a létezése, csoda a természetes emberi kitartás és a mindenekfelett álló hit. Csodálatra méltó az az ösztönös alázat, amellyel abban a miliőben az ottani emberek élnek. Alázattal a Mindenségnek, jöjjön az fentről vagy alulról, jobbról vagy balról, mindig szem előtt tartva: csak a Jóisten akarata érvényesül, mert Ő a mindenható, a világ ura!

Az összegzés záró gondolata a köszöneté.  Ezúton mondok köszönetet az RMPSZ Vezetőségének, hogy munkánkhoz támogatást nyújtottak. Hasonlóképpen hálásan köszönjük mindazok segítségét, akik munkánkat egy kérdőív kitöltésével is segítették. Köszönet a hozzáállásért, a baráti szóért és a vendéglátásért, és nagyon köszönöm mindenekfelett azoknak a moldvai családoknak, akik szinte családtagként, sokszor fájdalmas, titkos érzelmeiket is megosztva, bizalmukba fogadtak bennünket. Külön köszönjük a lészpedi vendéglátást, ahol kutatási munkánk idején mindig baráti hangulattal vártak.

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink