Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Kunság I. Kollégium

Szerző: Mészáros Márta és Lenkei Róbert
Oldalszám: 290 oldal
Kiadás dátuma: 2017-01-01
Nem kapható!
6.048 Ft

Leírás

A lakiteleki Népfőiskolán a kezdetek óta, a kilencvenes évek elejétől szervezünk Kárpát-medencei magyar értékeket feltáró összejöveteleket, kollégiumokat, konferenciákat.

Az Országgyűlés 2012 tavaszán fogadta el a magyar nemzet értékeiről és a hungarikumokról szóló törvényt. A Magyar Értéktárban nyilvántartott egyes, megkülönböztetésre, kiemelésre méltó, a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményének számító nemzetközi értékeket a törvényben nevesített Hungarikum Bizottság hivatott egyedi értékelés eredményeként, hungarikummá minősíteni.

A külhoni magyar és a hazai értéktár bővítését segíti a lakiteleki Népfőiskola értékfeltáró programja. Ennek keretében szerveztük meg a Kunság I. Kollégiumot. Szakmai vezetője Mészáros Márta múzeumigazgató, néprajz-kutató, technikai vezetője a Népfőiskola részéről Lenkei Róbert volt. A két alkalommal, 2017 tavaszán és nyarán szervezett egy-egy hetes helyszíni kutatómunka feldolgozását tartalmazza a jelen könyv. Az értékfeltáró munkában tizenhárom felsőoktatási intézmény hallgatói, tanárai, öt középiskola diákjai és civil szervezetek képviselői vettek részt. Lelkiismeretes munkájukat ezúton is köszönöm. Ők készítik elő a 2017. decemberben sorra kerülő könyvbemutatót, ahol megismerhetjük a környék településeinek általuk összegyűjtött értékeit. Ezzel a munkával járulunk hozzá a hazai értéktár bővítéséhez.

A Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., a Földművelésügyi Minisztérium, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és a Hungarikum Bizottság támogatásával, a lakiteleki Népfőiskola szervezésében Drávaszög és Szlavónia térségében egy, Kárpátalján négy kollégium, Muravidék, Hegyköz, Nyugat-Bácska, Zenta, Őrvidék, Komárom, Garam mente, Torockó-Aranyosszék és Moldva magyar lakta részein egy-egy kollégiumunk fejez-te be munkáját 2017 nyaráig. Gyimes magyar lakta részein 2017 őszén zárult le az értékfeltárás a záró konferencia megszervezésével. Ezzel párhuzamosan három magyarországi kollégiumunk is dolgozott 2017 folyamán, a Kunság mellett Vasvár és Kisvárda térségében. 2017 őszén két külhoni értékfeltáró kollégiumunk – Gyergyó és Felső-Bodrogköz vidéke és egy hazai kollégium – Alsó-Bodrogköz térsége – is ISBN 978-615-5428-76-0 elkezdi értékfeltáró munkáját.

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink