Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

KUN KÉPES LEXIKON

Szerző: Mészáros Márta - dr. Nagy Molnár Miklós
Oldalszám: oldal
Kiadás dátuma: 2022-05-17
1.922 Ft

Leírás

Kun, kunok, Kunság, Kiskunság, Nagykunság, kunhalom, kun szállás, kun puszták, kunkapitány, kun vitéz, kun sisak, kun tegez, kunbaba …. és még lehetne sorolni a szavakat, melyeket a kunokhoz kötünk, tudjuk, hogy valamiben más és mégis magunkénak érezzük. Eredetükről és történetükről keveset tudunk, pedig szinte minden nap találkozhatunk

olyan szóval, kifejezéssel és névvel, amely a kunokhoz kötődik. Itt éltek és itt élnek velünk,

eggyé váltak a Kárpát-medence magyarságával úgy, hogy sajátos identitásukat generációról generációra megőrizték évszázadokon keresztül. Nem véletlen, hiszen kiváltságaikat és megmaradásukat ennek köszönhették. Mi, akik a kunok egykori földjén élünk, szeretnénk minél többet tudni a névadókról, arról a lovas nomád népről, akik hont találtak a Kárpát-medencében, akik kivívták a kun puszták kiváltságos jogait, akik elődeink voltak. Itt éltek és nyomaikat ma is felfedezhetjük, megmentett értékeiket őrizzük.

A Kun képes lexikon egy sajátos összefoglalót ad a kunokról és a kunokhoz kapcsolódó ismereteinkről.

Könnyen eligazodhat az olvasó – legyen fiatal vagy szépkorú – a kunokhoz kötődő szavak sorában, felfedezve röviden múltjukat, életmódjukat, egyediségüket, sajátos emlékeiket a 13. századtól napjainkig. A kunokhoz kapcsolódó szavakon túl a Nagykunság és a Kiskunság kun településeit is megismerheti az olvasó. A rövid tömör fogalomtárat gazdag képanyag segíti, hogy jobban megismerjük a kunok múltját. Olyan kézikönyv, mely reméljük, minden kunsági ember könyvespolcán ott lesz.

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink