Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Háromszék–Orbaiszék Kollégium

Szerző: Gazda József – dr. Kisfaludi-Bak Judit (szerk.)
Oldalszám: 336 oldal
Kiadás dátuma: 2019-04-18
Nem kapható!
6.048 Ft

Leírás

    Az értékfeltáró munka 63 résztvevője sok közös céllal végezte feladatát, de mindannyiunknak voltak egyéni indíttatásaink, kérdéseink, melyekre saját élethelyzetünkben válaszokat kerestünk. Így ez a könyv, melyet az olvasó a kezében tart, a szó legnemesebb értelmében sokszínű: a térség értékeinek felmutatásán keresztül megmutatkozik kutatóink társadalmi, tudományos, érzelmi érdeklődése és a sorok között kiolvasható a kötődés, amely gyorsan kialakult a nyüzsgő fővárosban élő huszonéves egyetemista és a faluja határát soha el nem hagyó idős ember között. Ez a termékeny feszültség nagy lehetőség mindkét fél számára: egyfelől fel és beismerni, hogy van az értékeinkre, hagyományainkra nyitott fiatalság, akiknek kezében biztonságban tudhatjuk nagyanyáink tudását és ezt a tudást átadni; másik oldalról befogadni, éltetni, gyarapítani, ismét átadni. Az egész kutatási program, s benne ez a könyv is egy apró lépés ebben a körforgásban, s e termékeny feszültség létrejötte érdekében módszerünk nélkülözte a dogmatikus elvárásokat. Pontosságra és teljességre törekedtünk, de igyekeztünk elkerülni a rutinszerű helyzeteket és a sokszor elkeserítőnek tűnő statisztikai adatokon és grafikonokon túl próbáltunk beleélni kicsit az orbai székely életekbe.

    Köszönöm azt az alázatot, amellyel kutatóink az első perctől fogva hozzáálltak ehhez a feladathoz, számomra döbbenetes volt, hogy milyen gyorsan beleláttak a székely lélekbe, mely bonyolult szövevények mélyén mégis egyszerű és tiszta dolgokat rejt: hegyeket, fenyőket, borvizet, az ezekhez való megmagyarázhatatlanul erős ragaszkodást.

    Hálásak vagyunk számos helyi segítőnknek, lelkipásztoroknak és polgármestereknek, külön kiemelem és köszönöm Balogh Zoltán esperes úr és Bicskei Lóránd munkáját, nélkülük nem juthattunk volna ennyire sok emberhez ennyire közel.

dr. Kisfaludi-Bak Judit

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink