Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Harminc év a magyarság szolgálatában

Válogatott beszédek, interjúk, cikkek, tanulmányok, magyar és angol nyelven
Szerző: Pordány László
Oldalszám: 312 oldal
Kiadás dátuma: 2020-09-15
3.150 Ft

Leírás

Pordány László a szegedi bölcsészkaron, majd Angliában és az Egyesült Államokban tanult. Hazatérve itthon doktorált, később megvédte kandidátusi disszertációját nyelvelméletből 1989-ben. Egyetemi és főiskolai oktatóként főként nyelvészeti kutatással foglalkozott, ennek nyomai tükröződnek a „Nyelvében él a nemzet” című fejezetben, és másutt is.

A ’80-as évek közepétől részt vett a rendszerváltozás előkészítésében itthon és amerikai előadókörútjain, később a megvalósításában. Az MDF alapító tagja, a szegedi MDF első elnökének, később az Országos Elnökség tagjának választották.
Antall József miniszterelnök 1990-ben nagyköveti kinevezéssel diplomáciai munkával bízta meg.
Ausztráliában és Új-Zélandon, később két további kiküldetése is volt, az egyik Dél-Afrikában és egyidejűleg további öt afrikai országban, a másik Kanadában.

Jelen kötetünk anyagát az utóbbi 30 év során külföldön elmondott beszédeiből, valamint itthon és külföldön írt cikkeiből és tanulmányaiból, illetve a vele készült interjúkból válogattuk. Kivétel a legelső fejezet, amely egy közel negyvenéves, eddig sehol meg nem jelent, akkor a „fióknak”, illetve a tanítványoknak készült írást tartalmaz. Az angol nyelvű fejezet nem fordítások, hanem eredeti beszédek és írások gyűjteménye. Fordítás nem is készült belőlük, ezért itt „jobb híján” változatlanul, eredetiben közöljük azokat.
Az utolsó fejezet beszédeit és írásait hazánk szétdarabolásának 100. évfordulójára emlékezve válogattuk.

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink