Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Gyergyó Kollégium

Szerző: Bágya Rita és Nagy József
Oldalszám: 300 oldal
Kiadás dátuma: 2018-01-01
Nem kapható!
6.048 Ft

Leírás

Bejárták már a gyergyói térséget értékek után kutatva? Mi megtettük. Ez a kötet, mely a Gyergyó Kollégium címet viseli és a történelmi Gyergyószéket kívánja bemutatni, aktuális része annak az értékfeltáró kiadványsorozatnak, melyet a Lakitelek Népfőiskola 2014-ben megkezdett. A térség 23 településének történelméről és jelen állapotáról kíván ízelítőt adni. Fontos leszögezni, hogy ez nem tudományos munka, inkább csak egy pillanatfelvétel, egy fénykép a térségben élők életéről, értékeiről.

A kötetbe foglalt adatok kérdőíves felmérések és mélyinterjús beszélgetések során kerültek rögzítésre, mégis elmondhatjuk, hogy tartalmaz némi objektivitást, hiszen a közölt információkon, tényeken túl a szerzők a „valóság jegyeseivé” váltak és azokat a mondatokat, gondolatokat öntötték formába, melyet ők maguk, s az adatközlőik fontosnak tartottak.

A hitelességet erősítik ugyan a települések leírásokban és a tanulmányokban felhasznált forrásai, de a cél nem az volt, hogy a szerzők a már megjelent kiadványokból állítsanak elő egy-egy kompilációt, hanem hogy az adott településen feltárják és megörökítsék a helyi értékeket, értékőrzőket, értékteremtőket. Munkánk során sajátos nézőpontú látleletet készítettünk a térség jelenkori állapotáról, találkoztunk és beszélgettünk a térségben élő emberekkel és minden-hol nyitott szemmel és nyitott szívvel jártunk.

E kötet által szerettünk volna egy „fényképet” hagyni az utókornak, a jelenben továbbélő múltat „lefotózva” és egy csokorba szedni az értékeket, megmutatva az értékőrzőket, értékteremtőket, hogy a színes bokrétát szemlélve Önök is gyönyörködhessenek abban a sok-sok kincsben és értékben, melyeket a porták és az itt élő emberek szíve-lelke mélyén találtunk.

A gyergyóiak odaadó szeretetével, segítő figyelmével, a helyi vezetők kiváló szervezőmunkájával, kutatóink szorgalmával és lelkesedésével egy olyan kiadványt bocsátunk közre, ami nemcsak a helyi emberek tudását és tapasztalatait foglalja össze, de szíveket nyit meg. Szíveket nyit meg, és ha végig olvassák e kötetet, Gyergyószéket pillanatok alatt a szívük közepében találják majd.

Fogadják szeretettel a könyvet, Gyergyót, és leginkább a benne élőket!

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink