Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Felső-Bodrogköz Kollégium

Szerző: Szatmári Mária és Szalai Viktor (szerk.)
Oldalszám: 300 oldal
Kiadás dátuma: 2020-06-03
6.048 Ft

Leírás

„Örülök, hogy megtaláltak minket is a Felső-Bodrogközben.”

Egy olyan könyvet vehetünk kézbe, mely a Felső-Bodrogközben végzett értékfeltáró munka eredményeit hivatott bemutatni. A feltárás során a kutatást végző tanárok és diákok saját élményeiken keresztül örökítették meg írásban a tájegység jelenleg is fellelhető természeti, épített, kulturális és gasztronómia értékeit, értékőrző közösségeit és embereit.

Az értékfeltárás során a kutatók igyekeztek megtalálni a 32 településen azokat a személyeket, akik valamilyen formában magukban, vagy éppen magukon hordozzák a Felső-Bodrogköz értékeit, éltetik hagyományait, művelik mesterségeit, szervezik közösségeit, vagy akár művészi tehetségükkel a gyönyörű népdalokon keresztül teszik különlegessé a Kárpát-medence e szegletét. Azt a szegletét, mely az ideérkező számára az érintetlen természeti szépséget mutatja magából. Megismervén pedig kirajzolódik az a sokszínű értékgazdagság, amiből egy pillanat-felvételt villant fel e könyv.

A begyűjtött munka anyagának feldolgozása ugyan bizonyos normáknak meg kell, hogy feleljen. Ezen okból lehet, hogy a kiadott könyvbe minden aprólékosan feltárt anyag nem került bele – amit az olvasó hiányolhat –, de a felső-bodrogköziek számára ez egy fontos értéket képez, ami ugyancsak a kutatás sajátosságának tudható be. E kiadvány nem egy tudományos munka, de a jövőben akár szolgálhat több tudományos kutatás végzésének segítségére.

A Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium munkájában résztvevők mindegyike – legyen értékőrző, adatközlő, kutató, szervező – joggal érezheti úgy, hogy együtt, közösen járultak hozzá a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által elindított értékfeltáró mozgalom sikerességéhez és eredményességéhez.

Kapcsolódó híreink