Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

ÉLET-KÉPES FELSŐSÓSKÚT

Szerző: DEMETER PÉTER (SZERK.)
Oldalszám: oldal
Kiadás dátuma: 2023-08-10
2.050 Ft

Leírás

Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a könyvet tarthatja a kezében, mely Felsősóskút múltját, lakóit és azok mindennapjait idézi fel. Az elmúlt évben jelent meg a Nyírségi Bokortanyák Kollégiuma I. című kötet Bene János szakmai vezető és Hágen Ádám technikai vezető munkája, ahol számos emléket, értéket és történetet gyűjtöttek össze. Most a helyi lakosok jóvoltából régi képeket szeretnénk megosztani, hogy egy különleges utazást tegyünk az időben egy kicsi, szabolcsi faluba. Felsősóskút különleges hely volt Lezsák Sándor számára. Gyermekkora nyarait töltötte itt nagyszüleinél, és ezek a pillanatok a fővárosi gyermek életébe örökre belé égtek.

 

„Nagyszüleink kis faluja, Felsősóskút Nyíregyházától 8-10kilóméter-re, olyan messze volt tőlünk, mint egy távoli nagyváros. Szekérút vezetett a köves útra, aztán újra egy köves út, tehát egy kicsi, Isten háta mögötti falu volt nyaralásaim színhelye. És annak a falunak a mindennapjai lenyűgöztek.: tudtam, hogy a házakban kik laknak - hetven család -, bepillanthattam az életükbe. Valójában a gyerekeken keresztül ismertem meg őket. Minthogy kicsi gyerekkorom óta tizennyolc éves koromig minden nyáron ott nyaraltam, volt elég mód a föltérképezésre.”

 

Ezek a régi képek, melyek a következő oldalakon találhatók, a múltba kalauzolnak bennünket. Visszarepítenek azokba az időkbe, amikor az emberek még egymásra figyeltek, a közösség összetartó erőt jelentett, és az értékek a mindennapok részei voltak. Ezek a képek tanúi az időnek,megörökítik az épületeket, a helyieket, akik Felsősóskút hangulatát és karakterét formálták és formálják a mai napig.

 

Demeter Péter

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink