Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Brazíliai tartózkodásom és élményeim

Szerző: Varga Benedek
Oldalszám: oldal
Kiadás dátuma: 2021-10-12
2.000 Ft

Leírás

1969-ben születtem Budapesten. Itt jártam általános és középiskolába. Versenyszerűen sportoltam, úsztam és fociztam is. Édesanyám Katona Ernesztina könyvtáros (nemrég búcsúztattuk), édesapám Szakolczay Lajos irodalomtörténész. 1989-90-ben sorkatonai szolgálatomat töltöttem Szegeden. 1990 és 2000 között a szabadság első évtizedében próbálkoztam mindennel, voltam úszómester és oktató, filmekben és TV-műsorokban statisztáltam, dolgoztam, mint pénztáros, sőt, még saját cégem is volt. 1992-ben házasodtam meg először, a kubai feleségemtől született Edgár nevű fiam 1996-ban. 2000-ben a Pannon Rádióban sportműsort szerkesztettem és vezettem három hónapig Mindent bele! címmel. 2001 és 2015 között Brazíliában éltem a második (brazil) feleségemmel, aki a pszichológia doktora, ott végeztem el az egyetemet testnevelés szakon, szakedzőit vízi sportokból és dolgoztam úszó- és vízilabdaedzőként különböző kluboknál. A magyar mellett portugálul anyanyelvi szinten, spanyolul középfokon, angolul alapfokon beszélek, a sport a szakterületem. A modern olimpiák történetét tanulmányozom évtizedek óta autodidakta módon, természetesen benne a magyar dicsőségek és kudarcok hátterével. Kinti kapcsolatrendszerem tehát főleg a sport, oktatás, nevelés és egészségügy területén van, nyelvtudásom pedig 14 év alatt anyanyelvi szintre fejlődött. Ezen idő alatt rengeteget utaztunk az országon belül, így némi helyismeretre is szert tettem Brazília 27 államában.

2015-ben hazatértem Magyarországra. Újra megnősültem, ismét egy brazil nőt vettem feleségül, jelenleg Recsken élek. 2018-tól 2020- ig dolgoztam a Hatvani Úszóklubnál edzőként. Jelenleg szabadúszó vagyok.

 

Varga Benedek

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink