Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

Asszony kell a házhoz

Szerző: Juhász Sándor
Oldalszám: 200 oldal
Kiadás dátuma: 2019-06-04
2.500 Ft

Leírás

    Meglepetés számomra Juhász Sándor könyve, hiszen ő eddig – legalább is tudomásom szerint – nem próbálkozott szépirodalmi mű alkotásával. Oka van annak, hogy most, az élet alkonyán mégis elszánta magát erre. Amolyan életösszegző kis könyv ez, de nem önéletírás. Hőse egy közel kilencven évet megélt parasztember a múltból, letűnt évek mindennapjaiból.

    A táj, a föld, ahol a hős leélte a számára rendelt évtizedeket, a „királydinnyés homok” világa. A szerző dabasi, Dabas környéki gyermek- és ifjúkori emlékezetéből építkezik. Személyes emlékek, ismeretek teszik szemléletessé, és főképpen hitelessé, a mai olvasó számára is átélhetővé ezt a rég letűnt és mára elfelejtett, a köztudatban, a mai középgeneráció tudatában is legfeljebb már csak nyomokban élő paraszti életformát.

Bíró Zoltán

 

     „A múltat megőrizni, nyomot hagyni, őseink küzdelmes életét, kitartását példaként állítani az utókor számára szerintem fontos és nemes feladat. Bemutatva egy család összetartozásának és szétesésének fontosságát és tragédiáját. Az összetartó családi szeretet sok erőt és boldogságot rejt magában. Ennek értéke különösen napjainkban bír nagy jelentőséggel. Könyvemben ezekre szerettem volna ráterelni az olvasó figyelmét.

    Mert sajnos előfordul, hogy amikor az öregedő almafán megérik a gyümölcs, egyszer csak lassan lehullanak, és az egymás mellett szanaszéjjel guruló almák nem is sejtik, hogy egy fáról valók.”

Juhász Sándor

Kapcsolódó híreink