Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

A dabasi Halász család történetének válogatott bibliográfiája

Szerző: Valentyik Ferenc
Oldalszám: oldal
Kiadás dátuma: 2022-03-10
3.500 Ft

Leírás

Valentyik Ferenc helytörténész legújabb munkája ismét egy szakbibliográfiai válogatás, melyben több mint másfél évtizednyi kutatómunka adathalmazát ismerhetjük meg.

A fókuszban ezúttal a dabasi Halász család története áll, a kötet a famíliával kapcsolatos rendszerezett információkat közvetíti az olvasók számára. Összeállításánál jutott figyelem az anyatelepülésről elszármazott ágak kutatására és az árnyoldalak bemutatására is.

A dabasi Halászok kezdetektől fogva haladó nézeteket vallottak. Szép számban kerültek ki soraikból nagy hazafiak, politikusok, katonák, és akadt köztük akadémikus, továbbá művészi vénával megáldott irodalmi tehetség is. Befolyásuk révén elsősorban a megyei közéletet irányították, de olykor az országos folyamatokra is hatással voltak. Templomokat építtettek, alapítványaikkal oktatási intézményeket támogattak, tehetséges szegénysorú fiatalokat taníttattak.

A személyes példaadás mintájára a família honleányai körében is több zsinórmértékül szolgáló precedenst találunk. A szakbibliográfia évszázadok hatalmas információmennyiségét tárja fel és segíti a szerteágazó szellemi termékek, ismeretanyagok átláthatóságát, hatékony hasznosítását. 2500 + 6 tételbe sűrített adatállománya főként a kutatók, muzeológusok, helytörténészek, könyvtárosok munkáját támogatja, de használata már egy-egy újságcikk, prezentáció, tanulmány vagy szakdolgozat írásánál is előnyökkel jár.

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink