Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak

Az oldal egyes szolgáltatásait csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.
A regisztráció ingyenes!

Regisztráció új felhasználóknak

A Gyóni Beton

A Gyóni rekordpálya 1150 bibliográfiai adata
Szerző: Valentyik Ferenc
Oldalszám: 96 oldal
Kiadás dátuma: 2020-11-26
2.000 Ft

Leírás

Magyarország gazdag történeti múlttal rendelkező közúthálózatából is kiemelkedik az 5-ös számú főút 43-as és 48-as kilométerszelvények közötti szakasza, mely az 1930-es években, a gazdasági világválság végén, magyar technológiával és számos korabeli hazai innováció felhasználásával létesült. A nyílegyenes, kivételes adottságú pályán 1934 és 1938 között nemzetközi gyorsasági versenyeket rendeztek, melyeken ma is jegyzett világrekordok születtek.

A híres Gyóni Betont a hazai autó- és motorsport egyik bölcsőjeként tartják számon a sportág hívei. A pályához fűződő útépítési, közlekedés- és technikatörténeti emlékek felélesztéséről és ápolásáról 2009-ben hozott közös döntést Dabas Város Önkormányzata és a Fóti Motorbarátok Köre. Az eltelt időszak erőfeszítéseinek eredményeként a rekordpálya története és hagyománya ismét visszakerült a hazai köztudatba. A több mint egy évtizedes folyamat háttér - adatgyűjtése jelentős, közreadásra érdemes szakbibliográfiát eredményezett, azzal az optimista és egyben ambiciózus céllal, hogy újabb kutatások forrásaként szolgáljon.

 

Megjegyzés:

Fizetési feltételek:

Átutalásos számlát állítunk ki, amit a könyvcsomagban talál majd. Ezért kérjük pontos nevét, címét megadni, vállalkozás esetén az adószámot is! Amennyiben majd megkapja a könyvcsomagot kérjük a számlát 8 napon belül kiegyenlíteni!

Köszönjük Antológia csapata!

Kapcsolódó híreink